Handling og groomingkurs 19.mai

Vi med Papillon og Phalene ble invitert til handling og Groomingkurs med Kathleen Roosens. Kathleen er datter av den største og mest kjente oppdretter av Papillon i Belgia, rasens opphavsland. Hun startet selv å handle Papillon i utstillings ringen som 7 åring. Katheen driver i dag sitt eget foretak i Belgia med oppdrett av Papillon, kurs i handling og holder på å starte sin egen hundetrimsalong..

Vi var 20 stk. som spente stilte opp for en hel dag med ny kunnskap og læring. En annen viktig side for dagen var også å skape godt samhold og gi nye bekjentskaper for oss som Papillon og phalene eiere.

Kathleen viste seg å være ei sprudlende dame som veiledet oss gjennom hvordan hun driver pelsstell, og ikke minst hvordan man gjennom klipp og stell skal vise frem hundene våre på en best mulig måte. Gjennom å vise og forklare fikk alle på kurset gode tips og råd som enhver satt inne med. Vi hadde alle våre spørsmål ift egen hund.

Etter en god pause var det rett på ringtrening. Først måtte alle vise sine hunder i ringen slik som vi ville vist dem på utstilling i dag. Kathleen noterte på hver enkelt ekvipasje. Så ble det mange runder i ringen hvor vi fikk lære og erfare hvordan vi best mulig skulle fremheve våre flotte hunder i utstillingsringen. På slutten av dagen ble det ny runde med evaluering av hver enkelt hvor hun gjorde nye notater. Jeg håper vi viste henne alt vi hadde lært, for det var mye å ta med seg gjennom dagen. Sylvia som var med som arrangør, fotograf og observatør sa hun så at vi hadde fått med oss mye i løpet av dagen.

I etterkant skulle vi få disse evalueringene på mail. Det blir spennende å få det skriftlig, så har vi noe å jobbe mot i ringen fremover.

En ting var Kathleen hel klar på, og det var:

You don’t breed a champion,

You don’t buy a champion,

You MAKE a champion!”

Etter en lang og lærerrik dag var det loddtrekning med mange flotte gevinster.
Vi som deltagere kan bare takke Sylvia van Zuiden og Kristine Steen-Andreassen for at de tok initiativet og jobben med å arrangere et så innholdsrikt og hyggelig kurs for oss. Dette fristet til gjentagelse, og jammen har Sylvia og Kathleen lovet å tenke litt på om de skal arrangere et videregående kurs etter hvert også. Sylvia mottar gjerne innspill ift dette.

For undertegnede var det en dag hvor jeg fikk mange nye bekjenskaper jeg gleder meg til å treffe i og rundt ringen fremover.

For kursgjengen

Ellen H Tangen